Bagajul pentru maternitate. Cum ne pregătim pentru prima întâlnire cu bebelușul

În ultimele săptămâni de dinaintea nașterii nerăbdarea începe să îți inunde fiecare celulă a corpului. Pe de o parte, abia aștepți să ții în brațe puiul care, în tot acest timp, a crescut în interiorul tău, iar pe de altă parte, vrei să revii cât mai repede la forma în care erai înainte și să scapi de disconfortul pe care îl simți în primul rând din cauza kilogramelor în plus. 

Nu mai e mult și se va întâmpla asta. Între timp, poți să te pregătești pentru marele moment și să îți faci bagajul de maternitate. Când ai ajuns pe ultima sută de metri, este bine să ai toate lucrurile puse la punct, pentru că nu se știe niciodată când ți se poate declanșa travaliul. 

În cazul în care vei naște într-o maternitate privată, această misiune devine foarte simplă. În bagaj nu trebuie să ai decât documentele necesare internării, telefonul mobil și încărcătorul. De restul se va ocupa personalul medical. La externare, trebuie să fii pregătită cu haine pentru bebeluș- poate o solopetă, un costumaș sau o rochiță.    

Dacă vei naște într-o maternitate de stat, pe lângă documentele necesare internării, trebuie să ai în bagaj și o serie de produse pentru igienă, haine pentru tine și pentru bebeluș, dar și o serie de produse esențiale pentru un nou-născut. 

Produsele pentru igienă sunt cele pe care le folosești tot timpul, acasă, iar printre ele putem să îți amintim de: periuță și pastă de dinți, deodorant, perie de păr și elastice, crème de față și de corp, produse de make-up, săpun, gel de duș, dezinfectant etc. Nu uita de hârtia igienică și de prosoape!

Pe lângă acestea, vei avea nevoie și de: absorbante igienice pentru lăuzie, chiloți postnatali de unică folosință (dacă naști prin operație cezariană), cremă pentru mameloane, tampoane pentru sâni. 

La capitolul îmbrăcăminte, putem să îți amintim de cămășile de noapte cu capse, pentru alăptare (poți pune în bagaj chiar trei astfel de cămăși), un halat de zi, papuci, dar și o pereche-două de schimburi confortabile, atât pentru statul în spital, cât și pentru externare. 

În plus față de acestea, este posibil să ai nevoie chiar și de pompa de sân, așa că este bine să o ai cu tine, în bagaj, pentru orice eventualitate. 

Bagajul bebelușului este și el mai voluminos atunci când naști într-o maternitate de stat. La capitolul haine – trebuie să știi că te afli în locul potrivit. Rombaby te ajută să te pregătești ca la carte pentru venirea pe lume a micuțului tău, așa că nu trebuie decât să alegi din zecile de modele de pe site. În bagajul de maternitate poți lua cu tine două-trei body-uri, salopete, pantaloni, bluzițe, căciulițe, botoșei, mănuși, dar și o pătură- toate din bumbac. Îți recomandăm să le speli și să le calci înainte de a intra în contact cu pielea nou-născutului. 

Dacă vorbim despre produsele esențiale unui nou-născut, începem lista cu: scutece, șervețele umede, șampon pentru bebeluși, prosop, ser fiziologic, comprese sterile și o putem încheia cu crema pentru nou-născuți (opțional).

În funcție de recomandările medicului care îți urmărește sarcina, mai poți adăuga și alte lucruri pe această listă. 

Acum, că ți-am povestit despre bagajul de maternitate, poți urmări în voie ofertele Rombaby pentru bebelușul tău și poți alege de acum ținutele pe care vrei să le poarte atât în maternitate, cât și în primele sale luni de viață. Vei descoperi un raport excelent calitate-preț și poate îți vei dori să ne păstrezi alături în această minunată călătorie pe care tocmai te pregătești să o începi. Pentru că și noi, ca și tine, construim cu grijă și cu iubire pentru viitor.  

Produsul a fost adaugat la favorite